Afbeeldingsresultaat voor onedrive

Mensen kunnen OneDrive gebruiken voor het back-uppen van hun bestanden.
Er zijn twee opties: bestanden handmatig uploaden of ze synchroniseren.

Een back-up is niets meer en niets minder dan een kopie van iets op een andere plek. Die plek kan een externe harde schijf of usb-stick zijn, maar het kan ook online. Met een online back-up van bestanden lopen mensen geen risico op verlies, diefstal of schade van bijvoorbeeld de externe harde schijf. Mensen kunnen onder andere met OneDrive bestanden online opslaan.

Handmatige back-up

Bij een handmatige back-up staat het oorspronkelijke bestand op de computer en maakt de gebruiker hier een kopie van op de website van OneDrive. De bestanden worden in dit geval niet gesynchroniseerd. Dat betekent dat als het bestand op een van de plekken wordt bewerkt, het op de andere plek onbewerkt blijft.

Bestanden synchroniseren

Als het programma OneDrive op de computer staat, komt er in de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac) een map van OneDrive. Alle bestanden in deze map, worden ook online opgeslagen in OneDrive. Ze worden gesynchroniseerd. Eén bestand is dus op twee plekken beschikbaar en wijzigingen worden op beide locaties opgeslagen. Let op: verwijdert u een bestand uit deze map of uit de cloud dan is het bestand op beide plekken verwijderd.

Het programma van OneDrive is beschikbaar voor Windows en de Mac.

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.