Afbeeldingsresultaat voor back up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een pc kan er elk moment de brui aan geven,
al snorren de meeste machines onbekommerd jarenlang door.
Wie verstandig is bereidt zich voor op de ramp van een computercrash.

Een back-up maken is om meerdere redenen verstandig. Een pc kan niet alleen crashen, maar kan ook worden gestolen. Maak daarom altijd een reservekopie van belangrijke bestanden. Het artikel ‘Back-up maken: de mogelijkheden’ gaat uitgebreid in op alle opties.

Geen zin om lang stil te staan bij alle back-upmogelijkheden? Op computers met Windows 10 is standaard OneDrive geïnstalleerd, de gratis cloudopslagdienst van Microsoft. In de basis is dit programma een map op de computer. Alle bestanden in die map worden ook opgeslagen op een veilige plek op internet (in de cloud, zoals dat wordt genoemd). Dit gaat volautomatisch (bij een werkende internetverbinding). Crasht de pc dan zijn alle in OneDrive opgeslagen bestanden veilig. Het artikel ‘OneDrive gebruiken voor back-up’ somt alle voor- en nadelen op.

Bent u net lekker bezig met een huishoudboekje in Excel of in een document in Word, stopt de pc er ineens mee. Alle arbeid is dan verloren, tenzij u AutoHerstel gebruikt. Deze optie slaat automatisch een tussentijdse versie op van een document. U stelt zelf in hoe vaak dit moet gebeuren. Bijvoorbeeld eens in de tien minuten of iedere minuut. Valt de computer uit dan is er nooit meer dan dat aantal minuten werk verdwenen. Een geruststellende gedachte. Het artikel ‘Word-documenten terug met AutoHerstel’ laat zien hoe AutoHerstel ingesteld kan worden. Weliswaar alleen voor Word-documenten, maar de stappen zijn in Excel precies hetzelfde.

Een goed onderhouden apparaat gaat langer mee. Natuurlijk zijn er geen garanties te geven maar wie de pc op orde houdt loopt minder risico op vervelende uitvallers.

Tot slot: zijn er programma’s waar u veel gebruik van maakt en die niet een standaard onderdeel zijn van Windows? Zorg dat u een back-up hebt van de installatiebestanden zodat u ze opnieuw kunt installeren. In geval van betaalde software: bewaar de licentie goed zodat u deze opnieuw kunt gebruiken.

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.