Afbeeldingsresultaat voor word

Een stroomstoring, een computer die vastloopt of gewoon vergeten op te slaan.
U zult niet de eerste zijn die een document ineens kwijt is.

Natuurlijk weet u ook wel dat regelmatig het document opslaan, belangrijk is. Toch schiet het er wel eens bij in als u lekker in een schrijfritme zit. Gelukkig is er automatische opslag. Hiermee bewaart Word regelmatig het document waarin u aan het werk bent. U kunt zelf aangeven om de hoeveel minuten u automatisch wilt opslaan.

  • Klik op Bestand > Opties > Opslaan.
  • Verander het aantal minuten bij ‘Elke minuten AutoHerstel-gegevens opslaan’. Dit kan variëren tussen 1 minuut en 120 minuten. Over het algemeen is een waarde die niet te kort is en niet te lang , het beste. Te kort: eerdere versies worden snel overschreven en dat maakt het lastiger om terug te keren naar eerdere versies. Te lang: bij een storing bent u uren werk kwijt.
  • Zet een vinkje voor Laatste automatisch herstelde versie behouden als ik afsluit zonder op te slaan. Hiermee onthoudt Word een laatste versie van het document als u per ongeluk afsluit zonder het document op te slaan.

Let op: AutoHerstel is geen vervanging voor Opslaan. De bestanden van Autoherstel worden opgeslagen op een aparte locatie op de computer. Als u klaar bent met uw werk, moet documenten nog steeds zelf opslaan onder een logische naam en in een toepasselijke map zoals Documenten.

Een Word-document herstellen

Open Word na de crash of storing en Word laat automatisch het AutoHerstel-bestand zien. Openen is dan een kwestie van dubbelklikken. Werkt dit niet, open het bestand dan handmatig:

  • Klik op Bestand > Openen.
  • Klik onderaan op Niet-opgeslagen documenten herstellen.
  • Zoek het document op en dubbelklik erop; herstelde bestanden eindigen op .asd of .wbk.
Hoe kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.