Netwerk aan laten leggen

netwerk aan laten leggen

Thuis een netwerk aanleggen kan veel voordelen hebben wanneer er in huis meerdere computers aanwezig zijn. Veel computergebruikers hebben inmiddels al ontdekt dat het mogelijk is de internetverbinding via een netwerk te delen met de in huis aanwezige computers. Wanneer u dit thuis al doet bent u kort gezegd al de trotse eigenaar van een thuisnetwerk.

Thuis een netwerk aanleggen biedt echter nog veel meer voordelen. Een van de voordelen is dat u randapparatuur, zoals een printer, niet langer alleen kunt gebruiken op de computer waarop deze is aangesloten, maar tevens kunt gebruiken om dingen uit te printen vanaf andere computers in het netwerk. Niet alleen kunt u randapparaten van een andere computer in het netwerk gebruiken, tevens is het mogelijk bestanden die op een andere pc in het netwerk staan te openen, te wijzigen en te gebruiken.

Heeft u bijvoorbeeld op een van de computers in het netwerk een mooie muziekverzameling staan, dan kan via het netwerk deze muziek ook op alle andere computers in het netwerk afgespeeld worden. Op deze manier is het zelfs mogelijk deze muziek af te spelen op de muziekinstallatie in uw huiskamer.

Voor ondernemers kan een thuisnetwerk vooral voordelen bieden op het gebied van het beheren van bestanden en het maken van een back-up van deze bestanden. Door een netwerk te maken wordt het mogelijk bestanden op een plek op te slaan en deze beschikbaar te maken voor alle apparaten in uw netwerk. Hiermee voorkomt u dat verschillende versies van bestanden op meerdere computers staan en kunnen vele vergissingen kunnen worden voorkomen.

Een ander voordeel waar nog niet heel veel computergebruikers bij stilstaan is, dat uw huis in waarde stijgt wanneer elke ruimte, naast telefoon en elektriciteit, voorzien is van een netwerkaansluiting. Ook netwerkaansluitingen kunnen tegenwoordig netjes weggewerkt worden in een muur, vergelijkbaar met de stopcontacten.

Waarom bij Meerdo ICT?

 Wij zijn Direct beschikbaar Geen lidmaatschapskosten Altijd een oplossing voor uw computer problemenEen gediplomeerde computer specialist Wij hebben vele goede beoordelingen op Trustpilot en op Google ✓ Wij komen langs voor al uw computer problemen aan huis en op kantoor

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Netwerk aan laten leggen? Plan zelf uw afspraak in en wij komen bij u langs!